četvrtak, 14. travnja 2016.

LIJEP POGLED NA RABAC ILI?

Pred vama su tri razglednica Rapca nastale u rasponu od kojih pola stoljeća. One su nastale radi turista i drugih putujućih znatiželjnika, koji su se razglednicima javljali iz svog odredišta. U svakom slučaju bilo je to sažeto vizualno predstavljanje tih mjesta s odgovarajućom porukom.
Na prve dvije kartoline dominira mir malenog ribarskog mjesta, u kojem vrijeme kao da je stalo. U kojem se nikome ne žuri, već ima dovoljno vremena za opuštanje, čavrljanje i odmak od svakodnevice i življenja na relaciji posao-dom. Dom-posao.
Na što vas asocira treća razglednica nastala prije nekoliko godina? Divite li se lijepoj panorami Rapca s vizorom drevnog grada i novog Labina? Ili vam se pogled zalijepio na razigranim polutkama ponuđenih djevojaka? Vjerujete li, da ste kojim slučajem turist da vas u ljupkom Rapcu (d)očekuju ovakve ljupke lutke? Možda ste i dalje bez teksta, ili vam se čini da se netko samo našalio svojom "kreativnošću"? Možda dođete k sebi nakon osmijeha ove plavuše s kartoline našeg ponosa?








Nema komentara:

Objavi komentar